Blog

Apa solarizată

Primăvara și perioada sărbătorilor Pascale au darul de a ne reaminti în prima parte a fiecărui an despre miracolul vieții sub toate formele ei și despre circuitul vieții în natură.

Ma fascinează să observ cu atenție această evoluție naturală a formelor de viață, așa cum ador să am timp să privesc cu atenție și să mă bucur de etapele dezvoltării copiilor mei, prietenilor mei necuvântători și plantelor de tot felul din mica mea grădină urbană.

Anii recentei pandemii mi-au oferit, în ciuda emoțiilor negative pe care le-am resimțit cu toții sub o formă sau alta, și răgazul de a petrece un pic de timp în plus în mijlocul Universului meu mic.

Mă consider un om foarte norocos și recunoscător pentru toți membrii mini-Universului meu personal motiv pentru care nu pot spune că am fost afectată foarte mult de distanțarea socială, pentru că din fericire nu am trăit într-un mediu cu adevărat izolat.

Prin urmare pentru mine orele pierdute în trafic înainte de pandemie, s-au transformat în ore în plus petrecute în familie.

Am câștigat mai mult timp de îmbrățișat copiii, soțul, pisicile, de bibilit plăntuțele din ghivece, însă un singur lucru mi-a lipsit realmente într-un mod apăsător în perioadele stării de urgență și carantină, Soarele.

Contactul direct cu energia Soarelui de care până atunci beneficiasem din plin indiferent de anotimp datorită drumurilor zilnice, în perioadele de carantină au lipsit uneori cu desăvârșire. Puținele raze de soare care pătrundeau în mod direct în casa noastră prin ferestre și pe care reușeam să le prindem în prima parte a zilei aveau realmente o valoare inestimabilă.

Simțeam o foame continuă de soare, de lumină solară.

Cum nimic în viață nu este întâmplător, cam în aceeași perioadă am avut norocul să descopăr și vechi tehnici ale înțelepciunii hawaiene, tehnici ho’oponopono, care printre altele mi-au subliniat și ele importanța energiei solare.

Ho’oponopono vorbește printre altele și despre efectele benefice ale apei solarizate albastre.

În realitate, încă din antichitate medicina alternativă a recomandat folosirea apei solarizate, atât pentru prevenția bolilor și menținerea stării de bine, cât și pentru tratarea lor.

Ayurverda, sistemul de cunoștințe medicale indiene, cu o vechime de peste 6000 de ani, recomandă utilizarea apei solarizate în recipiente de diverse culori folosind totodată principiile cromoterapiei.

Este simplu să observăm beneficiile apei solarizate peste tot în natură, în jurul nostru.

Apa și soarele sunt surse absolut necesare dezvoltării organismelor vii.

Organismul uman la naștere este, din punct de vedere chimic, 75% format din apă, iar procentul scade pe parcursul vieții, ajungând la 55-60% spre sfârșitul ei.

Apa solarizată, cunoscută și sub denumirea de ‘apă vie’, este acea apă care intră în contact direct cu soarele captând energia acestuia.

Potrivit Ayurveda, apa înmagazinează energia solară, iar spectrul solar are capacitatea de o purifica, reducându-i încărcătura microbiană.

Consumul acestei ape crește energia organismelor vii și în plus, în funcție de culoarea predominantă aflată în jurul ei pe parcursul procesului de solarizare aceasta capată și oferă mai departe proprietăți benefice sănătății.

Trebuie menționat că deși această apă nu are niciun efect negativ, ea nu poate înlocui niciun tratament medical alopat specific în cazul bolilor acute sau cronice, însă ajută la potențarea stării de bine.

Procesul solarizării necesită recipiente din sticlă cu capac, folosirea sticlelor din plastic fiind complet nerecomandată în prezența soarelui.

Apa este bine să fie menținută în lumina directă a soarelui pentru cât mai multe ore în funcție de anotimp și intensitatea soarelui. Pentru un consum zilnic, menținerea ei în lumina solară între 1-3 ore este optimă.

Apa solarizată colorată reprezintă procesul extins al terapiei Ayurverda și respectiv a practicii hawaiiene, Ho’oponopono.

Cea mai frecvent utilizată culoare în procesul solarizării este culoarea albastră deoarece în cromoterapie se consideră că aceasta are în primul rând efecte calmante, purificatoare, anti-inflamatoare și regeneratoare.

De aceea este recomandat consumul ei zilnic, indiferent de oră, inclusiv pentru gătit, spălat fructe, legume sau chiar zone ale corpului.

Medicina Ayurvedica și tehnica Ho’oponopono o recomandă atât pentru menținerea și prevenția stării de bine, cât și pentru susținerea proceselor de vindecare a diferite afecțiuni.

Prin urmare în cazul afecțiunilor cutanate, inflamatorii, ulceroase se recomandă cu atât mai mult utilizarea ei constantă, în urma unei solarizări cât mai îndelungate posibil în prealabil.

Spre deosebire de apa solarizată albastră, celelalte tipuri de apă solarizată cu ajutorul altor culori asociate trebuie folosite cu atenție în funcție de nevoile fiecăruia.

Apa solarizată galbenă, conform Ayurveda, are efecte diuretice, laxative, fiind foarte utilă și pentru curațarea pielii.

Apa solarizată portocalie, ajută digestia și calmează crampele abdominale, oferind totodată și o stare de spirit bună.

Apa solarizată verde ajută sistemul imunitar și reduce hipertensiunea, stările de furie și anxietate.

Apa solarizată roșie stimulează circulația sanguină și reduce iritațiile și alergiile pielii.

Personal folosesc de ceva timp apa solarizată albastră în sticle de diverse mărimi, pe care le solarizez în primele ore ale dimineții, deoarece am ferestrele îndreptate spre est, lăsându-le cât mai aproape de fereastră sau chiar printre plante în ghivece în cazul sticlelor mai mici, pe care apoi le pot lua cu mine ușor în geantă sau pe care le pot muta cu ușurință prin casă.

Apa odată solarizată își păstrează proprietățile căpătate, prin urmare nu contează intervalul orar în care se realizează procesul.

Mai multe informații despre filosofia hawaiiană Ho’oponopono puteți găsi pe site-ul fundației www.hooponopono.org și https://www.self-i-dentity-through-hooponopono.com/, iar despre menținerea stării de bine și prevenția bolilor conform tehnicilor Ayurveda pe www.ayurveda.com.

Sănătate, Dragoste, Pace și mult Soare, tuturor!

                                                                                                                                by Gentle Drop

www.supergirl1979.com

Apa solarizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *