Istoria Ho’oponopono: Un Drum de Vindecare și Transformare Interioară

Ho’oponopono este o veche artă hawaiiană de rezolvare a problemelor și reconciliere care a captivat persoane din întreaga lume datorită abordării sale unice legate de iertare, dragoste și curățenie interioară. Această practică, care își are rădăcinile în tradiția spirituală din Hawaii, a evoluat de-a lungul anilor datorită unor figuri cheie precum Mona Nalamaku Simeona și Dr. Ihaleakala Hew Len, care au contribuit semnificativ la răspândirea și înțelegerea ei în era contemporană.

Mona Nalamaku Simeona: Păzitoarea Înțelepciunii Ancestrale

Mona Nalamaku Simeona, născută în 1913 în Hawaii, a fost o kahuna lapa’au (vindecătoare spirituală) recunoscută pentru conexiunea sa profundă cu tradițiile ancestrale hawaiiene. Simeona a dezvoltat o versiune modernă a Ho’oponopono cunoscută sub numele de „Self-Identity through Ho’oponopono”, care se concentrează pe asumarea responsabilității pentru experiențele trăite și pe curățarea amintirilor dureroase prin iertare și iubire necondiționată.

Dr. Ihaleakala Hew Len: Un Maestru al Transformării Interioare

Dr. Ihaleakala Hew Len, psiholog și maestru spiritual hawaian, a fost recunoscut pentru munca sa revoluționară în reabilitarea pacienților psihiatrici criminali la Spitalul de Stat din Hawaii folosind Ho’oponopono. Dr. Hew Len a demonstrat cum curățarea internă și iertarea pot avea un impact profund asupra situațiilor aparent imposibile, transformându-le în spații de pace și armonie.

Procesul Actual de Ho’oponopono și Beneficiile lui

Cu toate că mediul online vorbește cu precădere despre fraza: „Îmi pare rău, Iartă-mă, Mulțumesc, Te iubesc”, aceste cuvinte acționează ca instrumente de curățare și transformare interioară, permițând vindecarea rănilor emoționale, eliberarea modelelor de gândire negative și cultivarea unei stări de pace și armonie, datorită vibrației înalte pe care o au, nu sunt adevăratul proces Ho’oponopono aplicat.

Acest proces este mult mai profund și puternic de atât, fiind atotcuprinzător în materie de iertare reciprocă aferentă persoanelor, obiectelor, situațiilor, emoțiilor, amintirilor, locurilor, etc…

Suntem programați de mici copii să funcționăm pe pilot automat, reproducând în mod constant tipare de comportament și simțire indusă. Ne învârtim într-o eternă buclă de reactivitate, ceea ce nu prea permite intervenția divină în manifestarea realității noastre. Având liberul arbitru, suntem singurii care putem alege cum trăim și ce manifestăm.

Pe măsură ce devenim conștienți de sine, folosind metoda Ho’oponopono, avem capacitatea să trăim într-adevăr viața pe care o dorim și nu pe aceea care ni se induce. Acest pilot automat funcționează cu credințe limitative, induse, împrumutate sau adoptate involuntar prin stingerea potențialului creator care colaborează strâns cu Divinitatea din care toți facem parte. Toate aceste credințe limitative sunt numite „memorii” în Ho’oponopono și sunt ținta procesului în sine, respectiv, eliminarea lor. Odată aplicată constant această tehnică, viața devine un scenariu plin de surprize plăcute, realizări genuină, ce depășesc cu mult așteptările noastre anterioare aplicării tehnicii. Transformarea sinelui va interveni ca prin magie, cu rezultate extraordinare, cum îmi place mie să spun: „Este o experiență pe încercate”, ai mers pe pilot automat toată viața, ce ai de pierdut încercând ceva inedit?”

În voiajul meu de trezire a conștiinței, Ho’oponopono a fost prima unealtă reală cu care am rezonat total, creând baza înțelegerii pe care și astăzi o simt ca fiind fundație esențială.

Beneficiile spirituale, fizice și mentale ale Ho’oponopono sunt remarcabile:

  • Spirituale: Favorizează conexiunea cu esența divină interioară, promovând pacea interioară și creșterea spirituală.
  • Fizice: Ușurează stresul, consolidează sistemul imunitar și promovează sănătatea integrală.
  • Mentale: Îmbunătățește claritatea mentală, promovează luarea deciziilor conștiente

„Ho’oponopono este mult mai mult decât o practică de vindecare; este un drum de autodescoperire, iubire necondiționată și responsabilitate personală care ne invită să ne eliberăm de trecut, să trăim în prezent și să creăm împreună un viitor plin de pace și armonie”